Phillipas pasiūlė važiuoti ketvirtadienį lipti nesunkų multi-pitchą netoli Bolzano. Sakė, kad ten daugiau nuotykio negu lipimo. Mums visai patiko šita idėja, todėl sutarėm ketvirtadienį po darbų/mokslų 16:00 išvažiuoti. 30min mašina ir mes vietoj.

Lipom į Sarner Scharte kalną Holzenkante maršrutu. Buvo nerealiai smagu. Nuotykio tikrai daugiau negu lipimo. Treniruotės crux’as buvo approach’as - 600 vertikalių metrų ir +25 lapsniai šilumos. Mes su Marčium pavargom kaip šunys, o Phillipas net nepajuto :) Mes su Marčium išbandėm simul-climbing techniką, Phillipas solino.

Maršruto pabaigoj, kaip Phillipas ir buvo žadėjęs, radom siurprizą (žr. foto). Atgal leidomės pėsčiom besišnekučiuodami apie Dolomitus, Marmoladą ir šiaip smagius dalykus.

O šeštadienį, gėda sakyti, bet uolas iškeitėm į plastiką. Bet iš tikrųjų galiausiai taip išėjo, kad ne veltui. Dalyvavom Salewa Rockshow Calling Bolzano, kuris vyko Salewa Cube salėje, todėl jautėmės kaip namie. Trasas darė Stefan Scarperi ir Vilimantas. Man asmeniškai labai patiko.

Atrankoj panoms buvo dvi trasos, bernams - trys. Mums buvo viena visai lengva (spėju ~5c), antra sunkesnė (spėju ~7a, sako 6c+). Pirmą pralipau, antroj nukritau nuo top’o neįsegus grandinės. Bernams viena irgi lengva (~5c), antra lengva (~6c), trečia sunkesnė (sako 7b+). Marčius pralipo pirmą ir antrą, trečioj nukrito vidury.

Finaluose abiems grupėms buvo po vieną trasą. Mums sakyčiau 7a+, rašo, kad 7b+. Bernams 7c. Marčius, gaila, bet nukrito kažkur vidury, aš pralipau. Taigi, kaip ir sakiau, visai vertėjo, nes vienas laimėtojas iš kiekvieno Calling’o kitą savaitgalį važiuoja/plaukia į Sardiniją, į kitą Salewa Rockshow etapą. Jau laukiu savaitgalio!

Foto iš Sarner Scharte…

Siurprizas!

Siurprizas!